Σε καραντίνα οι Φιλιππίνες – Πρώτοι θάνατοι σε Παραγουάη και Σιγκαπούρη

Θα μας σώσει από τον ιό το "αλκοτέστ" της Σιγκαπούρης;

Τον 19ο θάνατο στις Φιλιππίνες από τον κορονοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας της χώρας. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 262 από 230 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει θέσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας υπό αυστηρή καραντίνα στο σπίτι ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19.

Πρώτος θάνατος στην Παραγουάη

Η Παραγουάη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ενός ανθρώπου που είχε μολυνθεί από κορονοϊό, σε μια χώρα που έχει καταγράψει 18 κρούσματα της νόσου. «Με λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο ενός από τους ασθενείς μας λόγω του κορονοϊού. Είχε εισηχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας πριν από λίγες ημέρες», τόνισε ο υπουργός Υγείας Χούλιο Μασολένι με tweet του.

Η Παραγουάη, που ανακοίνωσε στις 13 Μαρτίου την αναστολή των απευθείας πτήσεων με την Ευρώπη, έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας είναι κλειστά και οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Θάνατοι και στην Σιγκαπούρη

Τους πρώτους θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα η Σιγκαπούρη. Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ήταν μια 75χρονη γυναίκα από την Σιγκαπούρη και ένας 64χρονος Ινδονήσιος άνδρας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που έχει λάβει επαίνους για τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, έχει επιβεβαιώσει 385 κρούσματα του ιού και είχε μέχρι χθες κατορθώσει να αποφύγει θανάτους από τον Covid-19 από τότε που αυτός ξέσπασε στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι