Σε ΜΕΘ μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη

Σε ΜΕΘ μαθήτρια με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη

Μαθήτρια ηλικίας 9 ετών παρουσίασε υψηλό πυρετό και εξανθήματα και, μέσα σε λίγες ώρες, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή της κρίνεται σταθερή.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων νοσηλεύεται μαθήτρια δημοτικού σχολείου η οποία παρουσίασε έντονα συμπτώματα μηνιγγίτιδας: υψηλό πυρετό και εξανθήματα. Το παιδί εισήχθη χθες (Πέμπτη) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς σταθερή.

Ενημερώθηκε και το σχολείο του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να απολυμανθεί, ενώ οι οικείοι και οι στενές επαφές του παιδιού εξετάσθηκαν από γιατρούς, για να κριθεί αν πρέπει να τους χορηγηθεί προληπτικά αγωγή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι