Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Τί θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Αύγουστο – Οι τιμές ανά πάροχο, Όλγα Μαύρου

Οι κυλιόμενες διακοπές που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι την Αττική ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Κρυονέρι κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ,  θα συνεχιστούν και σήμερα αν παραστεί ανάγκη, προκειμένου να αποφευχθεί το ανεξέλεγκτο μπλακάουτ. Χθες οι περισσότερες είχαν διάρκεια περίπου μία ώρα ανά περιοχή.

Αν η πυρκαγιά συνεχίσει και σήμερα το καταστροφικό της έργο στην περιοχή, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το σχέδιο με τις εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στις εξής περιοχές: Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πάτημα Χαλανδρίου, Πεντέλη, Γέρακας, Πολύδροσο, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καβούρι, Γλυφάδα, Λαγονήσι, Αγία Μαρίνα, Κηφισιά, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, Άνω Κυψέλη, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Νέα Χαλκηδόνα, Καματερό, Περισσός, Άνω Πατήσια, Ηλιούπολη, Άλιμος, Καλαμάκι, Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Υμηττός, Γλυφάδα, Δάφνη, Καρέας, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό.

Επίσης εκ περιτροπής μπορεί να χρειαστεί να κοπεί το ρεύμα και στις εξής περιοχές εκτός Αθηνών: Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κορωπί, Καλύβια, Παιανία, Κερατέα, Κάλαμος, Βαρνάβας, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Μαλακάσα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Σχοινιάς, Κάτω Σούλι, Μάτι, Άγιος Ανδρέας, Πικέρμι, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Διόνυσος, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Λούτσα, Κορωπί

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους πολίτες στα ακόλουθα: πρώτον, να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους, και δεύτερον να προσέχουν γιατί η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή και άρα όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Τέλος ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες παρακαλούνται κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να αποφεύγουν την χρήση ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και γενικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς για εξοικονόμηση ενέργειας. Σε νεότερη ανακοινωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ σήμερα αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για εκ περιτροπής διακοπές καθώς διασφαλίστηκε εν τω μεταξύ επάρκεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι