Σε πύρινο κλοιό και η Γορτυνία – 12 χωριά εκκενώνονται

Σε πύρινο κλοιό και η Γορτυνία – 12 χωριά εκκενώνονται

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο που καίει τη Γορτυνία στην Αρκαδία. Μήνυμα του 11 καλεί σε εκκενώσεις 12 χωριών, μεταξύ των οποίων Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι και Φαναράκι.

Στο μήνυμα δίνεται οδηγία προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Τρόπαια και Τρίπολη. Στην περιοχή υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και πολλά τα πύρινα μέτωπα με το πιο επικίνδυνο να κινείται ανάμεσα σε Τριποταμιά και Καπελίτσα.

Επικίνδυνη είναι και η κατάσταση στο Δωδεκάμετρο με τις φλόγες να γλύφουν τις αυλές των σπιτιών. Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Λιβαδάκι ή Καπελλίτσα με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την εθνική οδό Τρίπολης Αρχαίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι