Σε σοβαρή κατάσταση 19χρονος από κορονοϊό

Σε σοβαρή κατάσταση 19χρονος από κορονοϊό

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένας 19χρονος, ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό και εκδήλωσε πνευμονική εμβολή. Το αγόρι είχε ήπια συμπτώματα και βρισκόταν απλώς σε καραντίνα στο σπίτι του, όμως κατά την ένατη μέρα παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα και εισήχθη στο νοσοκομείο. Δεν έχει διασωληνωθεί και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι η κατάσταση του νεαρού θα βελτιωθεί σύντομα.

Ο 19χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Η πνευμονική εμβολή προκαλείται από θρόμβο αίματος που προσβάλλει τους πνεύμονες. Ο θρόμβος στις περιπτώσεις αυτές “ταξιδεύει” στους πνεύμονες από άλλα σημεία του σώματος, όμως αποφράσσει μία από τις αρτηρίες που τους τροφοδοτούν με αίμα και προκαλεί το σύμπτωμα της υποξυγοναιμίας και της δύσπνοιας, του βήχα, μιας γενικευμένης νευρικότητας ή ανησυχίας, ζαλάδα και λιποθυμικές τάσεις, ταχυκαρδία, λαχάνιασμα κ.α. Όταν αντιμετωπισθεί εγκαίρως με φαρμακευτική αγωγή δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες.

Ο γιατρός ερευνητής στης ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε χθες την μετάλλαξη Δέλτα ως “νέο ιό” που προσβάλλει και παιδιά σε μεγάλο ποσοστό και που δεν πρόκειται να αναχαιτισθεί χωρίς lockdown με τόσους πολλούς ανεμβολίαστους. Πιστεύει ότι ο δύσκολος χειμώνας μπορεί να αποτραπεί μόνον με lockdown διαρκείας τριών εβδομάδων και «όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί  lockdown, τόσο καλύτερα. Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα και προκαλεί σοβαρότερη νόσο», είπε. Πάντως η κυβέρνηση αποκλείει τα lockdown, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι