Σεισμός: Μόνον ένας τραυματίας είναι σοβαρά – Πάνω από δέκα νεκροί στην Τουρκία (upd)

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Στο νοσοκομείο της Σάμου έχουν διακομισθεί τέσσερις τραυματίες από τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι.

Μόνον ένας από αυτούς τραυματίσθηκε σοβαρά, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε. Επισης τραυματίσθηκε και ένας άνδρας στη Χίο, επειδή την ώρα του σεισμού είχε την ατυχία να είναι ανεβασμένος σε σκαλωσιά. Δεν ξέρουμε από πόσο ύψος έπεσε. Άλλος ένας που τραυματίσθηκε στη Σάμο, δεν χρειάσθηκε διακομιδή σε νοσοκομείο.

Πάντως σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υγειονομικές μονάδες σε Σάμο και Ικαρία, όπως έκανε γνωστό μέσω twitter ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.Στην Ικαρία ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταρρεύσεις και τραυματίες.

Τουρκία

Εν τω μεταξύ τα παράλια της Μικράς Ασίας χτυπήθηκαν χειρότερα από το σεισμό είτε λόγω της “αρχιτεκτονικής” του ρήγματος και του υπεδάφους, είτε λόγω κακών ή πεπαλαιωμένων κατασκευών. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε δεκάδες νεκρούς και πάνω από 120 τραυματίες, από τους οποίους 80 είναι σοβαρά.

Επίσης αναφέρονται σε δεκάδες καταρρεύσεις κτιρίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι