Σενάρια ισραηλινών μέσων ότι το Ιράν θα επιτεθεί εντός ημερών

Σενάρια ισραηλινών μέσων ότι το Ιράν θα επιτεθεί εντός ημερών

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ και μπορεί να το πράξει αυτό εντός λίγων ημερών, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Αυτό μεταδίδουν διάφορα ισραηλινά μέσα, που όμως μετέδιδαν το ίδιο και πριν από μία εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων υποναύαρχος Daniel Hagari, δήλωσε πάντως στους Τimes of Israel, ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι».

Είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις τελευταίες αναφορές σχετικά με τα σχέδια του Ιράν για άμεση επίθεση, διευκρινίζουμε ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου που έχουν εκδοθεί για τους πολίτες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας παρακολουθούν τους εχθρούς μας και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ιδιαιτέρως το Ιράν και την Χεζμπολάχ, και αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση. Τα στρατεύματα αναπτύσσονται και προετοιμάζονται πάντα εγκαίρως, με υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Εάν καταστεί αναγκαίο να αλλάξουμε τις οδηγίες, θα ενημερώσουμε τον κόσμο με επίσημη ανακοίνωση σε έγκριτα μέσα επικοινωνίας».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι