Συλλήψεις Τσετσένων του ISIS στο Βέλγιο

Συλλήψεις Τσετσένων του ISIS στο Βέλγιο
epa11497898 A general view at the Trocadero during the Opening Ceremony of the Paris 2024 Olympic Games, in Paris, France, 26 July 2024. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL

Δύο Τσετσένοι «πιθανόν μέλη του αφγανικού κλάδου του ISIS και ύποπτοι για τρομοκρατικές δραστηριότητες» συνελήφθησαν σήμερα στο Βέλγιο.

Έγιναν συνολικά επτά προσαγωγές Τσετσένων στη διάρκεια εφόδου. Από αυτούς δύο κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση αλλά δεν αναφέρεται κανένας συγκεκριμένος στόχος. Οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι Τσετσένοι προσήχθηκαν κατόπιν συντονισμένων εφόδων στην Αμβέρσα, στη Λιέγη και στη Γάνδη. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι έφοδοι έγιναν για να αποτραπεί και ο παραμικρός κινδυνος κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Γάλλος εισαγγελέας που έχει αναλάβει τα ζητήματα τρομοκρατίας δήλωσε στο Reuters ότι δεν έγινε καμία σύλληψη Τσετσένου ή έρευνα στη Γαλλία, αλλά δεν απάντησε αν οι γαλλικές αρχές είχαν εμπλακεί στην έρευνα στο Βέλγιο. Υπενθυμιζεται ότι οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι το 2015, στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 368, σχεδίασαν και συντόνισαν σε μεγάλο βαθμό την επίθεσή τους από το γειτονικό Βέλγιο, ενώ αρκετοί από τους δράστες ήταν Βέλγοι υπήκοοι ή πάντως κάτοικοι Βελγίου.

Το 2016, στις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 340. Μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν για τις επιθέσεις ήταν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ήταν επίσης ο κύριος ύποπτος στη δίκη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι