Σύλληψη υπαλλήλων Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου – Ξυλοδαρμοί και δωροδοκίες

Σύλληψη υπαλλήλων Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου – Ξυλοδαρμοί και δωροδοκίες

Η επίθεση με σφυρί σε 47χρονο υπάλληλο  Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου αποκάλυψε την παράνομη δράση συναδέλφων του, οι οποίοι δωροδοκούνταν με αποτέλεσμα να χάσει το δημόσιο πάνω από 400.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν μετά από την καταγγελία 47χρονου υπαλλήλου Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για βραχυχρόνιες μισθώσεις και ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο δράστη στην αυλή του σπιτιού του, στις αρχές Ιουνίου. Επειδή το θύμα δεν είχε προσωπικούς εχθρούς και είχε μόνον σοβαρές “κόντρες” στην υπηρεσία του, άρχισε προανακριτική έρευνα.

Από αυτήν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι στην σκοτεινή υπόθεση εμπλέκονταν δυο υπάλληλοι της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου και ένας άνδρας που είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή για άλλα αδικήματα. Εις βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και της  δωροληψίας υπαλλήλου.

Ως προς το κίνητρο της επίθεσης, προέκυψε ότι το 47χρονο θύμα της επίθεσης, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις μισθώσεων και διαπίστωσε ότι ήταν προβληματικές, καθώς δεν είχαν αποδοθεί τα ακίνητα μετά τη λήξη της μίσθωσης, αλλά δεν είχε καταβληθεί ούτε το ενοίκιο που είχε θεωρητικά ορισθεί για τη διάρκεια της μίσθωσης.

Προέκυψε ο αθέμιτος τρόπος δράσης σε θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του δημοσίου από τους δυο εμπλεκόμενους υπαλλήλους Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου. Ο έλεγχος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, έδειξε ότι δεν τηρήθηκε η Διαγωνιστική Διαδικασία Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν εκδόθηκαν τιμολόγια και δεν εισπράχθηκαν έσοδα. Οι εμπλεκόμενοι δωροδοκούνταν από τους μισθωτές δημόσιων χώρων για να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα χρήματά των ενοικιαστών παραδίδονταν σε φακέλους και τσάντες.

Δεν γνωρίζουμε όμως για ποιο λόγο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι δωροδοκούντες, τα ακίνητα που διετίθεντο “δωρεάν”, οι περιοχές, οι εκδηλώσεις που έγιναν σε αυτά και άλλες ουσιαστικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε – λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων –  έλεγχος και από ιδιωτική εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει και ελεγκτικές υπηρεσίες. Από την ανάλυση των αρχείων και από τον γενικότερο έλεγχο, προέκυψε μία λίστα από 34 συνολικά “αδήλωτες” εκδηλώσεις,  από τις οποίες τα διαφυγόντα κέρδη ήταν για το δημόσιο 402.500 ευρώ.

Συνολικά από τις έρευνες σε σπίτια και σε άλλους χώρους που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν: 7.500 ευρώ, δύο σφραγίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην επίμαχη Εταιρεία, ενώ η άλλη σε Πολιτικό Μηχανικό, πολλά έγγραφα φορολογικών δηλώσεων, αντίγραφα ιδιωτικών συμφωνητικών, τρία ιδιωτικά Συμφωνητικά Παραχώρησης χώρου και μίσθωσης, έξι έγγραφα έγκρισης βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρου, εκ των οποίων τα 3 άνευ αριθμού πρωτοκόλλου και κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι