Σύλληψη Κούρδου που διώκεται στην Τουρκία για τρομοκρατία

Ο λύκος κι αν εγέρασε.... 80χρονος τζογαδόρος λήστεψε και σκότωσε 83χρονη στην Ισπανία

Συνελήφθη στην Αθήνα ένας Τούρκος κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 41 ετών, που είχε ζητήσει άσυλο και κατηγορείται ότι είναι αναμεμιγμένος σε βομβιστική επίθεση στην Τουρκία. Διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol.

Η σύλληψη έγινε όταν ο άνδρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να ανανεώσει το δελτίο “Αλλοδαπού Αιτήσαντος Ασύλου”. Τότε οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όνομά του ήταν στη βάση δεδομένων και ότι διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων, με την οποία ζητείται η προσωρινή του σύλληψη, για ένταξή του σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών το πρωί της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον φέρουν ως ύποπτο για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο 2013 σε κυβερνητικό κτήριο στο Τουντζελί της νοτιοανατολικής Τουρκίας, επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά του -άγνωστο πού ή πότε- και έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Τεκμαίρεται ότι μπήκε στις αναζητήσεις της Interpol αφ΄ ότου έκανε την πρώτη αίτηση ασύλου, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ούτε αυτό. Δεν έγινε γνωστό πόσα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι