Συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Κουτσούμπας: Αγώνας για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ.

Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη, ενώ σημείωσε πως οι αξίες της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, αποτελούν κοινές αξίες. Αναφορά έκανε και στην εκκλησία στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει πλήρης διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και κοινότητες αντί για ενορίες, σημειώνοντας πως αυτά θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε «Από θέση αρχής το ΚΚΕ είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, χωρίς ο ένας να κάνει παρεμβάσεις στα “του οίκου” του άλλου», ενώ επεσήμανε την ανάγκη να μην γίνεται εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος από κόμματα, ιδιαίτερα από αυτά με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις αλλά τώρα τελευταία και από ορισμένους του υποτιθέμενου “προοδευτικού χώρου”, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα. Επανέλαβε, ακόμη, την ανάγκη να στηριχτεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και ο πολιτισμός και να γνωρίσει την ιστορία της Ελλάδας ιδιαίτερα η ελληνική ομογένεια, που πλέον είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι