Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε τη σύζυγό του στην κοιλιά – Είχε ανάμιξη και σε άλλους πυροβολισμούς

Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε τη σύζυγό του στην κοιλιά – Είχε ανάμιξη και σε άλλους πυροβολισμούς

Δυο άνδρες, συνελήφθησαν την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, σε περιοχές της Αττικής, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

«Μετά από έρευνα της αστυνομίας και αξιοποίηση πληροφοριών», όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «οι δύο κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τουλάχιστον τριών ένοπλων επιθέσεων κατά ατόμων, στον Κολωνό και στην οδό Αχαρνών, καθώς και σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε μπαρ στα Πατήσια. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των έτερων μελών της συμμορίας συνεχίζονται».

Ανάμεσα στις επιθέσεις περιλαμβάνεται και μία εις βάρος της συζύγου του ενός εκ των δύο συλληφθέντων. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί την περασμένη Δευτέρα από τον ίδιο και άλλους συγγενείς της στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη από πυροβολισμό στην κοιλιά. Τότε ο σύζυγός της είχε ισχυρισθεί ότι η γυναίκα αυτοτραυματίσθηκε.

«Το μεσημέρι της Δευτέρας 5/2 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής γυναίκα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα, από τον σύζυγό της (έναν εκ των συλληφθέντων), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε εντός της οικίας τους στον Κολωνό. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ωστόσο, προέκυψε ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, πριν από 15 μέρες ο άνδρας αυτός μαζί με άλλα πέντε άτομα είχαν ακινητοποιήσει όχημα στον Κολωνό στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και ένα ανήλικο παιδί. Χτύπησαν άγρια τον οδηγό και ο ένας από τους επιτιθέμενους (ο οποίος και συνελήφθη χθες) πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει. Δέκα μέρες πριν από αυτό το περιστατικό η αστυνομία είχε ενημερωθεί ότι άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον επτά  φορές προς καφέ-μπαρ στη οδό Πατησίων, προκαλώντας φθορές.

«Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι μεταξύ των δραστών ήταν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες», αναφέρει η ΕΛΑΣ. Επίσης προέκυψε ότι οι ίδιοι με μια μεγάλη ομάδα 15 ατόμων είχαν πυροβολήσει τον Ιούλιο του 2022 εναντίον 20χρονου, τραυματίζοντας στο πόδι.  Την ίδια περίοδο του 2022 οι ίδιοι μαζί με άλλους είχαν πυροβολήσει στην οδό Αχαρνών με άγνωστο στόχο και διαπιστώθηκε ότι τα βλήματα ήταν από όπλα των συλληφθέντων. Αναζητούνται οι συνεργοί τους. Εν τω μεταξύ έχουν κατασχεθεί σε 4 οικίες των συλληφθέντων αλλά και εμπλεκομένων που αναζητουνται στον Κολωνό και στη Νίκαια, τρία πιστόλια, 58 σφαίρες, τρεις γεμιστήρες και σιγαστήρας. Σε μία οικία στις οποίες βρέθηκε οπλισμός, κατοικούσε και ένας 65χρονος που κατηγορείται για οπλοκατοχή, όμως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν συμμετείχε στη δράση της συμμορίας.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι