Στα ίχνη του “καθοδηγητή” η ΕΛ.ΑΣ. – Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 18χρονος

Ελεύθερος ο ανήλικος αδελφός του προφυλακισμένου για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Πέμπτης στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οπαδούς προήλθε η πληροφορία για τον 18χρονο που το βράδυ της Πέμπτης φέρεται να έριξε ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός και συγκεκριμένα από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και τον είχαν ακούσει μετά τα επεισόδια να αναφέρεται στις πράξεις του.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πήγαν στο σπίτι του 18χρονου και διενήργησαν σχετική έρευνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την έρευνα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Την ίδια στιγμή βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου. Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Επιπλέον, οι Αρχές αναζητούν έναν άνδρα ηλικίας 35-40 ετών, για τον οποίο ο 18χρονος δράστης δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ο «καθοδηγητής» φορούσε full face, συνεπώς δεν είδε το πρόσωπό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο αυτό είναι γνωστό στις Αρχές, έχοντας πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια.

Οργανωμένος οπαδός

Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να έχει ομολογήσει την ενοχή του. Ο 18χρονος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις αθλητικής βίας. Τα πρώτα του λόγια ήταν «τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και βρισκόταν μεταξύ των 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Τη σύλληψη έκαναν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

«Αν το έκανε, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε στην ΕΡΤ ο πατέρας του 18χρονου που φέρεται να ομολόγησε ότι έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα. Σημειωτέον, έχει προσαχθεί και καταθέτει και ο μικρότερος αδελφός του 18χρονου. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο 18χρονος υποστήριξε ότι λάμβανε εντολές από μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο με fullface -άτομο το οποίο αναζητείται. Σύμφωνα με την ομολογία του, το πρόσωπο αυτό τους έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα, καθώς και την εντολή “επίθεση”.

Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτό το πρόσωπο τού έδειξε πώς ακριβώς να χρησιμοποιεί τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως και έκανε. Στην ομολογία του περιγράφει ότι ο ίδιος στήθηκε απέναντι από τη διμοιρία και εκτόξευσε την φωτοβολίδα. «Την είδα να χτυπά στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να καρφώνεται στο πόδι του αστυνομικού». Αμέσως μετά επέστρεψε στο γήπεδο και είπε τα καθέκαστα σε άλλα άτομα. Τα άλλα άτομα ήταν που έδωσαν πληροφορίες στην αστυνομία και κατέληξε στην σύλληψη του 18χρονου.

Δήλωση Οικονόμου

Συγχαρητήρια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με φωτοβολίδα σε αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Οικονόμου, «η ΕΛΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», καθώς, όπως σημειώνει, ο δράστης ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Ελάχιστη βελτίωση της υγείας του αστυνομικού

Την ίδια ώρα ο 31χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια ελάχιστη βελτίωση καθώς φαίνεται ότι έχει περιοριστεί μεγάλη αιμορραγία.

Παράλληλα οι γιατροί προχωρούν σε σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια επίπτωση.

Οι θεράποντες ιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα εκ νέου σε καθαρισμό του τραύματος του νεαρού αστυνομικού στο πόδι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι