Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι υπήκοοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι υπήκοοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι, που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στελέχη της υπηρεσίας συνέλαβαν δύο Τούρκους υπήκοους, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ένας συλληφθείς είναι 56 ετών και, σύμφωνα με το ένταλμα, κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις – προμήθεια, μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών – καθώς και για χρηματοδότηση για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο).

Η οργάνωση αυτή φέρεται να είναι υπεύθυνη για πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το 2013, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός. Η ομάδα χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι 54χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για βία κατά υπαλλήλων από κοινού, απλή σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή και φθορά αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται και για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και για, κατά περίπτωση, το αδίκημα της πλαστογραφίας και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς ο πρώτος επέδειξε πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα και ο δεύτερος κατείχε σπρέι πιπεριού.Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, σπρέι πιπεριού και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης, ο 54χρονος είχε συλληφθεί στις 28/11/2017 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικές σε σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα όπου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Καταδικάστηκε σε ποινή 2 ετών και 7 μηνών και αφέθηκε ελεύθερος. Σε β’ βαθμό καταδικάστηκε σε 24 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Στις 19/03/2020 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή των Σεπολίων σε οικία όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός εντός υπογείου τούνελ.  Στις 19/07/2021 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε συνολική ποινή κάθειρξης 29 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ (εκτιτέα 20 έτη) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ένοχος για τρομοκρατική πράξη της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κατοχή, εισαγωγή και συναρμολόγηση όπλων), ένοχος για πλαστογραφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, ένοχος για παράνομη οπλοφορία (2 μαχαίρια). Στις 13/03/2023 αθωώθηκε σε β’ βαθμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι