VIDEO

Συντριβή F-35B στις ΗΠΑ – Βαριά τραυματίας ο πιλότος – Είχε μόλις απογειωθεί

Συντριβή F-35B στις ΗΠΑ – Βαριά τραυματίας ο πιλότος – Είχε μόλις απογειωθεί

Stealth μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35B συνετρίβη χθες στην Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, και ο πιλότος, παρόι πρόλαβε να εκτιναχθεί, είναι βαριά τραυματίας. Άγνωστα τα αίτια της πτώσης μέχρι στιγμής.

Οι συνθήκες και τα αίτια της συντριβής του πέμπτης γενεάς F-35B – που υπάγεται στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) – διερευνώνται. Όπως ανακοινώθηκε είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμπουκέρκης και κατευθυνόταν στην Καλιφόρνια. Συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, σε στάση που έκανε ενδιάμεσα για ανεφοδιασμό.

Τον Σεπτέμβρη του 2023 είχε συντριβεί άλλο ένα αεροσκάφους ιδίου τύπου και εκείνο το ατύχημα οφειλόταν σε δυσλειτουργία που ο πιλότος διαπίστωσε έγκαιρα, οπότε και έγκαιρα εκτινάχθηκε. Μάλιστα το αεροσκάφος έμεινε να πετάει ακυβέρνητο για περίπου 100 χιλιόμετρα και κατέπεσε κοντά στην Ίντιαν Τάουν της Νότιας Καρολίνας.

Πηγή: USAtoday και onalert

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι