Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την δήλωση Χριστοφιλοπούλου περί υποψηφιότητας Μπελέρη

Εξάωρη άδεια στον Μπελέρη για την κηδεία της γιαγιάς του

Η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει γίνει αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση, ότι ουσιαστικά αποφασίσθηκε για να μη χαθούν ψήφοι. Η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι «δεν είναι κακό που η υποψηφιότητα Μπελέρη φρενάρει τη διαρροή ψήφων προς την ακροδεξιά», προκάλεσε αντιδράσεις.

Σε συνέντευξή της στον σταθμό Open, η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία προσχώρησε στη ΝΔ προ τεσσάρων μηνών και ήταν βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «η υποψηφιότητα Μπελέρη ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά» της Νέας Δημοκρατίας που «είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα».

Όπως είπε, «συνυπάρχει ένα συντηρητικό κομμάτι με τη λαϊκή δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικό κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω». Σε ερώτημα του δημοσιογράφου πως η υποψηφιότητα «φρενάρει τη διαρροή ψήφων προς την ακροδεξιά», απάντησε: «Ναι, γιατί είναι κακό αυτό;»

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε πως η ακροδεξιά αποτελεί «δύναμη λαϊκισμού και τοξικότητας» και ότι είναι σημαντικό την επόμενη ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο να μην κυριαρχήσουν οι μισαλλόδοξες δυνάμεις που θα απειλήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν πάρει θέση υπέρ του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέτη πολλές φορές, όπως και το ΚΚΕ, σχολίασαν αρνητικά την χρήση της υποψηφιότητάς του προς άγραν ψήφων. «Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ: «Η Εύη Χριστοφιλοπούλου “μαρτύρησε” αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά

»Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χειμάρρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή», προσθέτει μεταξύ άλλων το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι