ΣΥΡΙΖΑ: Να έρθει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός για το θέμα της άδικης τεκμαρτής φορολόγησης

ΣΥΡΙΖΑ: Να έρθει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός για το θέμα της άδικης τεκμαρτής φορολόγησης

Επανακατάθεση επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Πρωθυπουργό για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για το επίμαχο ζήτημα.

Στην επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό για το μείζον ζήτημα της τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων, προχώρησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επανακατάθεση κρίθηκε επιβεβλημένη εφόσον ο Πρωθυπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στην από 26.6.2024 Επίκαιρη Ερώτηση για την εφαρμογή άδικων και οριζόντιων φορολογικών μέτρων που οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους σε απόγνωση και λουκέτα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να παραδέχεται αδυναμίες και αδικίες, αλλά και τις όποιες διορθώσεις να μετατίθενται για το Σεπτέμβρη, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν σήμερα πολλαπλάσιο φόρο μέσω ενός συλλήβδην τσουβαλιάσματος, δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση “πειραματίζεται” με τη ζωή και την εργασία χιλιάδων επαγγελματιών, ωθώντας πολλούς, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, στο λουκέτο, εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του σχεδίου Πισσαρίδη».

Η νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Σ. Φάμελλος καλεί ξανά τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, «να εξηγήσει ως οφείλει γιατί βάζει στο στόχαστρο και υποχρεώνει σε διακοπή δραστηριότητας και brain drain το πολύτιμο δυναμικό των επιστημόνων, των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, πλήττοντας έτσι την ελληνική οικονομία για χατίρι λίγων ολιγοπωλίων. Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί τον Πρωθυπουργό να υιοθετήσει την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης του Ν. 5073/2023 και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπως ζητούν άλλωστε και οι όλοι οι συλλογικοί φορείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx