ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ για τους 143 νεκρούς στη Μόσχα – Καταδίκη και από Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ για τους 143 νεκρούς στη Μόσχα – Καταδίκη και από Κασσελάκη

Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα περισσότερα ελληνικά κόμματα για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Νεότερος απολογισμός ανεβάζει τους νεκρούς σε 143, επειδή υπέκυψαν πολλοί στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι από εισπνοή αερίων στην τρομερή πυρκαγιά που ακολούθησε την επίθεση με αυτόματα. Στην φωτογραφία Ρώσοι κάνουν ουρά για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, εκ των οποίων ζουν σύμφωνα με πληροφορίες μόνον οι 121 πλέον.

Τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας».

Μετέπειτα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε σε ανάρτηση του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο λαό της Ρωσίας μετά από το χθεσινό, συγκλονιστικό, τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη νέα έξαρση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση στην Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη πολιτών. Αναφέρει τα εξής: «Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η αναγκαία αναζήτηση, σύλληψη και τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία του ερωτήματος “ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων” και ποιος είναι ο στόχος τους, στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους».

Ανακοίνωση του κόμματος ΝΙΚΗ αναφέρει: «Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική πολύνεκρη επίθεση σε βάρος Ρώσων πολιτών στη Μόσχα. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον φίλο ρωσικό λαό και στην ηγεσία του, εξακολουθούμε δε να ελπίζουμε σε μια δίκαιη ειρήνευση στην Ουκρανία». Το χτύπημα καταδίκασαν και οι Σπαρτιάτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι