Σκληρή κόντρα Κωνσταντοπούλου-Μαρκόπουλου και Βελόπουλου-Δούρου στην συζήτηση για τα Τέμπη

Σκληρή κόντρα Κωνσταντοπούλου-Μαρκόπουλου και Βελόπουλου-Δούρου στην συζήτηση για τα Τέμπη

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή.

«Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας», διαμήνυσε η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη που αναφέρθηκε και αυτός στο πρόσωπό της.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε την «παραίτηση» της κυβέρνησης , ενώ καταφέρθηκε εναντίον και άλλων βουλευτών, όπως ο Νότης Μηταράκης. Μετά την παρέμβαση του Νότη Μηταράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων γίνεται «αφιλοκερδώς».

Προηγουμένως, δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και του Δημήτρη Μαρκόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνες για το δυστύχημα υποστηρίζοντας ότι πέρα από πολιτικές έχει και ποινικές ευθύνες. Ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι «τον κρατάει ο κ. Καραμανλής σε μια ισορροπία τρόμου» σημειώνοντας ότι γνώριζαν και οι δυο για ελλείψεις και κινδύνους στον σιδηρόδρομο. Η κ. Κωνσταντοπούλου, μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή, δίνοντας προθεσμία έως την ώρα της κύριας ομιλίας της που αναμένεται στις 17.30 σήμερα ώστε, όπως είπε, να απολογηθεί.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. «Εσάς επέλεξε η κυβέρνηση που είστε ικανός για όλα για τη συγκάλυψη ευθυνών και αιτιών» τόνισε. Όπως είπε, η ίδια θεωρήθηκε εχθρός καθώς είναι συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών και για τον λόγο αυτό δρομολογήθηκε η εξαίρεση της από την Εξεταστική. «Ήρθατε να κουνήσετε το δάχτυλο στους νεκρούς», πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τον κ. Μαρκόπουλο. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά τονίζοντας: «κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είστε σε κατήφορο, είστε η ίδια κατήφορος. Είστε μια πολιτική χούλιγκαν, δεν σέβεστε ούτε τον ιερό αυτό χώρο».

Μία άλλη αντιπαράθεση ήταν μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου. Από το βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, με σεξιστικές εκφράσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη.  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «θέλει να διχάσει την κοινωνία» και ότι δεν είναι Χριστιανός. «Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης να πάει σε έναν χώρο λατρείας, του συνιστώ να πάει σε ένα τζαμί, μαζί με τον Τάιλερ» είπε, με τη Ρένα Δούρου να διαμαρτύρεται εντόνως. «Ακούστε κυρία Δούρου, επειδή δια της παραγραφής αθωωθήκατε για τη Μάνδρα, δεν θα μου βγάζετε γλώσσα» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα του κυρίου Βελόπουλου. Η τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του. Νωρίτερα, η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης από τα βουλευτικά έδρανα, θυμίζοντάς του πως η Δικαιοσύνη αποφάσισε την αθώωση της Ρένας Δούρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι