Σκρέκας: Η Ελλάδα συμμετέχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

Σκρέκας: Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στη «Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας» (Ukraine Recovery Conference – URC2024) στο Βερολίνο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Τζέφρι Πάιατ. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία και συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

Προσκλήθηκαν από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκπρόσωποι από 60 χώρες. Βασικός στόχος της Διάσκεψης είναι να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για να στηρίξει την ανάκαμψη, την ανοικοδόμηση, τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ουκρανίας.

«Το σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση έργων ταχείας ανάκαμψης των υποδομών και τη δημιουργία ελκυστικών συνθηκών για τις επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν εφικτές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη χώρα», όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος δήλωσε:

«Οι δημοκρατικές χώρες στηρίζουν σταθερά την Ουκρανία, η οποία μάχεται, όχι μόνο για τη δική της ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και για τις κοινές αξίες και τα ιδεώδη όλου του ελεύθερου κόσμου. Η Ελλάδα, με τους εταίρους και συμμάχους της, θα συνεχίσει σταθερά να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, στο πλαίσιο φυσικά των δυνατοτήτων της.

Τον Έλληνα υπουργό συνόδευσε η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βασιλική Λοΐζου, η πρέσβυς της Ελλάδας στο Βερολίνο Μάρα Μαρινάκη και ο ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας για την Ουκρανία, πρέσβυς Σπύρος Λαμπρίδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι