Σοκ προκάλεσε τεράστιος βράχος που έπεσε σε δρόμο

Σοκ προκάλεσε τεράστιος βράχος που έπεσε σε δρόμο

Τεράστιος βράχος έπεσε και έφραξε δρόμο, στα Άγραφα, μεταξύ των χωριών Κέδρα και Πρόδρομος, στα βορειοδυτικά του νομού Ευρυτανίας. Τα σπίτια των  των δύο οικισμών γλίτωσαν από τύχη, ειδικά η κατοικία που είναι ακριβώς κάτω από τον δρόμο, όπου έπεσε ο βράχος. Σημειώνεται ότι ο τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε εξαιτίας των βροχοπτώσεων, αν και στην περιοχή γίνονται  κατολισθήσεις και χωρίς βροχοπτώσεις.

Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός από τον δρόμο. Μεγάλο ευτύχημα είναι και το γεγονός ότι ο βράχος ουσιαστικά “φρέναρε” και ακινητοποιήθηκε διαφορετικά θα είχε “πάρει σβάρνα” στην καθοδική πορεία του τα σπίτια που βρίσκονται κάτω από τον δρόμο. Μετά το σοκ των κατοίκων, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν πλέον τον ασφαλέστερο τρόπο μετακίνησής του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πτώσεις μεγάλων βράχων στο Δήμο Αγράφων και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Κι αυτή τη φορά ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν είχαμε διερχόμενο αυτοκίνητο και δεν έφυγε από κάτω που ήταν σπίτια. Η πέτρα προσωρινά μετακινήθηκε από συνεργείο της Περιφέρειας και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των χωριών. Αύριο με την Περιφέρεια θα δούμε πως θα τον μετακινήσουμε ή θα σπάσουμε τον βράχο. Χρειάζεται προσοχή γιατί από κάτω είναι τα σπίτια του οικισμού Κέδρα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι