Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Η δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, που συνελήφθη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, περιλαμβάνει πολλά σοκαριστικά στοιχεία.

Στη δικογραφία περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η σύλληψη του Φλόιντ και η μετέπειτα δολοφονία του από τον Τσόβιν. Τo όλο περιστατικό φαίνεται να ξεκίνησε επειδή ο άτυχος Αφροαμερικάνος έδωσε ένα πλαστό χαρτονόμισμα σε μίνι μάρκετ. Ο ταμίας φώναξε την Αστυνομία και υπέδειξε στους δύο αστυνομικούς που προσήλθαν το σημείο όπου ο Φλόιντ είχε παρκάρει το όχημά του.

Οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το αμάξι του Φλόιντ και μάλιστα ο ένας από τους δύο τον απείλησε με όπλο. Ο 46χρονος αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες και έτσι αυτοί κάλεσαν για ενισχύσεις. Ο Ντέρεκ Τσόβιν και ο συνάδελφός του έφτασαν στο σημείο. Οι τέσσερις αστυνομικοί επιχείρησαν να βάλουν στο περιπολικό τον πανύψηλο Αφροαμερικάνο, αλλά εκείνος αντιστάθηκε και κάθισε επίτηδες στον δρόμο.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Τότε, ο Τσόβιν ξάπλωσε τον Φλόιντ κάτω και τον ακινητοποίησε έχοντας τα γόνατά του στον λαιμό του Αφροαμερικάνου. Ο Φλόιντ ακούγεται να λέει πολλές φορές «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», καθώς και «μαμά» και «παρακαλώ».

Οι αστυνομικοί του είπαν «μια χαρά μπορείς να μιλήσεις», ενώ στη συνέχεια ένας εξ αυτών πρότεινε να τον γυρίσουν στο πλάι. Ο Τσόβιν, όμως, είπε ότι κρατούσε μια χαρά τον Φλόιντ όπως ήταν, δηλαδή πάνω στο στομάχι του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τσόβιν πατούσε τον λαιμό του Φλόιντ για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για δύο εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Μόνο μετά από τα τρία αυτά σχεδόν λεπτά, οι αστυνομικοί έλεγξαν τον σφιγμό του Φλόιντ και κάλεσαν το ασθενοφόρο.

«Επικίνδυνος χειρισμός»

«Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι αυτού του τύπου ο χειρισμός είναι από τη φύση του επικίνδυνος» αναφέρεται επίσης στη δικογραφία. Αν και δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε υποκείμενα νοσήματα, όπως στεφανιαία νόσο και ταχυκαρδία. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό η καρδιά του Αφροαμερικάνου να τον πρόδωσε εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους, η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ο δικηγόρος της διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Ντέρεκ Τσόβιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, δηλαδή φόνο εξ αμελείας, κάτι που επισύρει μικρότερες ποινές.

Ζητούν η κατηγορία να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, καθώς και τη σύλληψη των άλλων τριών αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. Τέλος, απευθύνουν έκκληση για την καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών της Μινεάπολης. (το σοκαριστικό βίντεο του περιστατικού).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι