Σοβαρά ερωτήματα για θάνατο τραυματία Πακιστανού σε αστυνομικό τμήμα

Σοβαρά ερωτήματα για θάνατο τραυματία Πακιστανού σε αστυνομικό τμήμα

Η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 ζητούν πλήρη ιατροδικαστική έρευνα για τα αίτια θανάτου του μετανάστη που παρελήφθη από το ΕΚΑΒ νεκρός από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με καταγγελία ΜΚΟ, ο Πακιστανός βρισκόταν από 20 ετών στην Ελλάδα, γνώριζε ελληνικά, είχε ένσημα και νοίκιαζε οικία, ενώ η αστυνομία σε δελτίο της τον αναφέρει ως άστεγο αγνώστων στοιχείων, που δεν μιλούσε ελληνικά. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με την καταγγελία υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν ποιος χτύπησε τον αλλοδαπό εργάτη και ότι ο θάνατός του εντός του αστυνομικού τμήματος ήταν αιφνίδιος, όμως η ΜΚΟ έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού με εμφανέστατα χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Ο μετανάστης κατέληξε, άγνωστο υπό ποίες συνθήκες, στον Άγιο Παντελεήμονα αφού προηγουμένως είχε περάσει από άλλα τέσσερα αστυνομικά τμήματα.

Η Νέα Αριστερά διαμηνύει ότι θα παρακολουθεί την υπόθεση του νεκρού μετανάστη στενά. «Να μην διανοηθούν, όπως στην περίπτωση του Κώστα Μανιουδάκη, να προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τα γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Μια υπόθεση με νεκρό μετανάστη ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι το θύμα τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έζησε σε μια δυστοπική πραγματικότητα: θεωρούνταν αγνοούμενος από τους δικούς του, ενώ αστυνομικοί φέρονται να τον περιέφεραν από τμήμα σε τμήμα. Η σωρός του ήταν γεμάτη μώλωπες, ενώ η αστυνομία αναφέρει – τι έκπληξη! – ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια», αναφέρει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της. Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «απαιτείται η άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης». Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι πρέπει να διερευνηθεί αν ο μετανάστης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς αλλά και να απαντηθεί γιατί επί τέσσερις ημέρες που τον αναζητούσαν οι οικείοι του, δεν του επετράπη να επικοινωνήσει με αυτούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx