«Σπαρτιάτες»: Ας αναλογισθεί η κυβέρνηση τι πάει να πράξει στο Άγιο Όρος και ας βρει άλλη λύση

«Σπαρτιάτες»: Ας αναλογισθεί η κυβέρνηση τι πάει να πράξει στο Άγιο Όρος και ας βρει άλλη λύση

Διαβάζουμε με έκπληξη τις τελευταίες ημέρες ότι επίκειται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ‘Αγιο Όρος, και σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν σε ΜΜΕ η Αστυνομία ζητάει “να της επιτραπεί η είσοδος, φιλοξενία και κίνηση σε όλη την Αθωνική Χερσόνησο για μεγάλο χρονικό διάστημα αστυνομικών και βαρέων οχημάτων, προκειμένου να ανταποκριθεί η υπηρεσία σε αίτημα που υπέβαλλε δικαστικός επιμελητής για εκτέλεση εξώσεων σε χώρους της Αγιορείτικης Πολιτείας”.

Με λίγα λόγια να γίνει μία πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στο ‘Αγιον Όρος, κάτι που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, επεισόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις», αναφέρει το κόμμα «Σπαρτιάτες» σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» επισημαίνουν: «Κανείς δεν αντιλέγει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλά όχι επιλεκτικά. ‘Αλλωστε το συγκεκριμένο σενάριο επέμβασης της αστυνομίας συζητήθηκε στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και χαρακτηρίστηκε το αίτημα ως “αόριστο” και αποφασίστηκε να ζητηθεί το πλήρες σχέδιο προκειμένου να τεθεί υπόψη της Ιεράς Επιστασίας, με τους αντιπροσώπους των 20 μοναστηριών να λένε: “δεν θέλουμε να γίνει κάτι και να προκληθούν επεισόδια”. Την ίδια ώρα που δεκάδες κτήρια σε όλη την Ελλάδα παραμένουν κατειλημμένα από λαθρομετανάστες, χώροι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι εστίες παρανομίας, η Αστυνομία επιλέγεται για μια τέτοια επιχείρηση εναντίον μοναχών; Ποιος θα αισθάνεται δικαιωμένος αν δει γέροντες κληρικούς να συλλαμβάνονται ή να τραυματίζονται; Ας αναλογισθεί η κυβέρνηση της ΝΔ τι πάει να πράξει και ας βρει μία άλλη λύση για να λύσει τα προβλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx