Στα όρια στο Αιγαίο… Έξι αερομαχίες με τους Τούρκους

Στα όρια στο Αιγαίο… Έξι αερομαχίες με τους Τούρκους

Σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν 7 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα ζεύγος F-4 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Σε 6 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν και 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από τουρκικά F16, F4 και από 2 κατασκοπευτικά αεροσκάφη, CN-235. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Tα 4 από τα 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version