Σταϊκούρας: Δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων

Σταϊκούρας: Δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων

Κατηγορηματικό «όχι» από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σε ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων. Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων», ενώ πρόσθεσε ότι οι μειώσεις φόρων του τρέχοντος προϋπολογισμού υλοποιούνται κανονικά.

Ο ίδιος ανέφερε (στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά») ότι «αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ήταν οι έξτρα μειώσεις φόρων, όπως, για παράδειγμα, η εισφορά αλληλεγγύης», αλλά «μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών».

Τέλος, σχετικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που προβλέπει την επιδότηση από το κράτος τμήματος του μισθού εργαζόμενων που θα απασχοληθούν με μερική αντί για πλήρη απασχόληση, ο υπουργός είπε πως «ανάμεσα στα επιδόματα ανεργίας ή την ενίσχυση της εργασίας, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version