Σταμάτησαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για τον πιλότο

Σταμάτησαν λόγω κακοκαιρίας οι έρευνες για τον πιλότο

Σταμάτησαν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου το στίγμα του οποίου χάθηκε χθες στις 12:28 το μεσημέρι ενώ πετούσε από Κοζάνη προς Ιωάννινα.

Στο διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνον ο χειριστής, ένας Ιρακινός νέος που θα έπαιρνε το δίπλωμά του -ήταν η τελευταία του πτήση ως εκπαιδευομένου. Στις έρευνες συμμετείχαν χτες και σήμερα και Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, ενώ έγινε γνωστό πως ο πιλότος λέγεται Ιμπραήμ Αμάρ και είναι ένας από τους εκατό εκπαιδευόμενους Ιρακινούς που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης. Ο Αμάρ είχε κάνει την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

 

Το μεσημέρι τον χώρο των ερευνών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο. Σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου, αλλά και μέλη της Λέσχης 4×4 που μπαίνουν στις πλέον δύσβατες περιοχές. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι