Στη Δικαιοσύνη η ΣΤΑΣΥ για τη στάση εργασίας από τις 22:00 σε Μετρό και Τραμ

Απεγκλωβισμός άνδρα από τις γραμμές του μετρό στον Αγ. Δημήτριο

Σε στάση εργασίας προχωρούν, απόψε, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (Μετρό Γραμμή 1, 2 &3 και Τραμ).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους Σωματεία της ΣΤΑΣΥ τονίζουν :

” Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.

-Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει

-Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας”.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ κατά 6 σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, μετά την αιφνιδιαστική προκήρυξη λίγο πριν τη 1 σήμερα το μεσημέρι στάσης εργασίας για τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται νεότερη ανακοίνωση από την ΣΤΑΣΥ για την εξέλιξη της εκδίκασης και τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι