Στη Λέρο ο υπουργός Υγείας – Μόνον ένας παθολόγος καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Στη Λέρο ο υπουργός Υγείας - Μόνον ένας παθολόγος καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τη Λέρσο επισκέφθηκε ο υπουργος Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποιος συνομίλησε με τη διοίκηση και τους άλλους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, όπως και με φορείς του νησιού.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα λόγια του Γιάννη Ρίτσου για τη Λέρο, λέγοντας «πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος, με υπομονή και υπερηφάνεια», και προσέθεσε:

«Είναι πολύ σημαντική η νησιωτικότητά μας. Ήρθα σήμερα στο ακριτικό αυτό νησί για να δω το νοσοκομείο του, να μιλήσω με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη διοίκηση, τον δήμαρχο, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας. Θα στηρίξουμε τη Λέρο με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάναμε εν μέσω κορονοϊού και κρίσης. Θέλουμε το νησί να έχει ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι. Έχουμε ήδη στείλει εδώ 22 υγειονομικούς και θα ενισχύσουμε περαιτέρω το νοσοκομείο. Θεωρούμε ότι η ακριτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή, την αγάπη και τη στήριξή μας και αυτό κάνουμε».

Η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική καταγγελία της αναφέρει ότι έγιναν εκεί  προσλήψεις 14 επικουρικων, αλλά ότι στο νησί υπάρχει μόνον ένας παθολόγος και ένας αναισθησιολόγος και αυτό είναι προβληματικό με τον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που ζει εκεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι