Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον Γκουτέρες

Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης – Θα συναντηθεί με τον Γκουτέρες

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα κάνει έναν τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη 4 Ιουνίου ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Guterres). Ακολούθως, θα παραστεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση υψηλού επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι