Στην Αλβανία δύο ομάδες της ΕΜΑΚ, 28 διασωθέντες

Στην Αλβανία δύο ομάδες της ΕΜΑΚ, 28 διασωθέντες

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας στο αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια λόγω του ισχυρού σεισμού. Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναχωρούν αυτή την ώρα δύο ομάδες της ΕΜΑΚ με εξοπλισμό από Αθήνα και Γιάννενα προκειμένου να συνδράμουν τις αλβανικές Αρχές στο έργο της διάσωσης.

Ειδικότερα, από Αθήνα αναχωρούν με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 εικοσιπέντε μέλη της 1ης ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ από τα Γιάννενα αναχωρεί άλλο ένα κλιμάκιο 15 ατόμων της 5ης ΕΜΑΚ με οχήματα και ειδικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αλβανικών Αρχών για αποστολή επιστημονικού προσωπικού ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας χρειαστεί.

Στους 28 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των πολιτών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που επιχειρούν αδιάκοπα από τα ξημερώματα, για να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα ερείπια κτηρίων τα οποία έχουν καταρρεύσει έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Την είδηση για τον αριθμό των διασωθέντων γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι “η ανακούφιση για κάθε ζωή που σώζεται δεν μειώνει τον πόνο των χαμένων ζωών και την τεράστια θλίψη για τις οικογένειές τους που θρηνούν για τις απώλειές τους”.

Η έρευνα -προσθέτει ο κ. Ράμα- θα συνεχιστεί με υπομονή και “έπειτα από λίγες ώρες στο έργο των αλβανικών ομάδων θα συνδράμουν ειδικές ομάδες από το Κόσοβο, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι