Στην απουσία τηλεδιοίκησης αποδίδει το δυστύχημα στα Τέμπη ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Στην απουσία τηλεδιοίκησης αποδίδει το δυστύχημα στα Τέμπη ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ αναφέρθηκε στους βασικούς τρόπους αποφυγής δυστυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης του κανονισμού κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων τόνισε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2010-2016) Π. Θεοφανόπουλος, στο πλαίσιο κατάθεσής του στη εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

«Στα έξι χρόνια της θητείας μου, δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά, καθώς ετηρείτο απαρέγκλιτα ο κανονισμός κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει όλες τις ανθρώπινες καταστάσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, είπε ο κ. Θεοφανόπουλος.

Για τους λόγους που ώθησαν στην υπογραφή της σύμβασης “717”, παρότι προϋπήρξαν έργα για συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, είπε ότι «η “717” υπήρξε ως ανάγκη, επειδή το σύστημα βανδαλίστηκε, και όχι επειδή δεν συντηρήθηκε επιμελώς». Ερωτηθείς για το τι θα μπορούσε να αποτρέψει – από την εμπειρία του – το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Θεοφανόπουλος είπε ότι «εάν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, η οποία συναρτάται και έχει προαπαιτούμενο την σηματοδότηση, με πολύ μεγάλη προσέγγιση βεβαιότητας το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι