ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πήραν προθεσμία οι κατηγορούμενοι του Blue Horizon

Στην Εισαγγελία Πειραιά οι τρείς από τους τέσσερις του Blue Horizon,

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, στο πλοίο Blue Horizon το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο υπεύθυνος καταστρώματος, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας. Οι τρεις πήραν προθεσμία για αύριο. 

Στον ύπαρχο που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, που επίσης είναι κακούργημα, ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για αύριο (10/9), προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων που έχουν προστεθεί στη δικογραφία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη, Απόστολος Λύτρας, είπε πως οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ισχυριστούν ότι δεν έσπρωξαν τον 36χρονο, αλλά αυτός γλίστρησε στο άκρο του καταπέλτη. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η πλευρά της οικογένειας θα περιμένει να δει τι ακριβώς θα πουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι και στη συνέχεια θα γίνουν τα δέοντα.

To τηλεφώνημα του πλοιάρχου στο Λιμενικό

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στο οποίο αναφέρεται ότι ο πλοίαρχος του πλοίου το βράδυ της τραγωδίας ειδοποίησε το Λιμενικό για άνθρωπο στη θάλασσα με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, ωστόσο δεν είπε λέξη για την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου. Το πόρισμα της ΕΔΕ έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Σε κλίμα οδύνης έγινε χθες η κηδεία του 36χρου Αντώνη Καργιώτη στον Άγιο Νικόλαο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx