Στις 23:00 συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας

Στις 23:00 συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας

Ρωσία και Ουκρανία ανταλλάσσουν κατηγορίες για πλήγματα εις βάρος αμάχων και συγκλήθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας εκτάκτως κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας για τις απώλειες αμάχων σε αστικό ιστό

Στις 23.00 ώρα Ελλάδος συνέρχεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την επίθεση της Ουκρανίας στην πόλη Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη. Από την επίθεση στην πόλη, που βρίσκεται κοντά στη μεθόριο Ρωσίας-Ουκρανίας, σκοτώθηκαν 14 άμαχοι (τα δύο παιδιά) και τραυματίσθηκαν 107 άτομα (δεκαπέντε παιδιά).

Η επίθεση αυτή θεωρείται “απάντηση” στα πλήγματα της Ρωσίας που σύμφωνα με την Ουκρανία, στοίχισαν τη ζωή τις τελευταίες ημέρες σε 39 άτομα – τα περισσότερα άμαχοι. Όσον αφορά στο πλήγμα στο Μπέλγκοροντ, μια πόλη 350.000 κατοίκων, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο θα συνεδριάσει κατόπιν αιτήματός της. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο έπληξε, όπως ανακοινώνουν απόψε οι Ουκρανοί, ένα νοσηλευτικό ίδρυμα και συγκροτήματα κατοικιών και άλλους μη στρατιωτικούς στόχους προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 8 ανθρώπων. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι δεν στόχευαν σε καμία στρατιωτική υποδομή και τα πλήγματα ήταν σκόπιμα εναντίον αμάχων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι