Στις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας – Άλλο η κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και άλλο τα θέματα κυριαρχίας

Τουρκικός ιμπεριαλισμός και στις μυστικές υπηρεσίες, Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, επιβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, ‘Αντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Σταρτηγικού Μηχανισμού Ηνωμένων Πολιτειών – Τουρκίας. Σήμερα ο Φιντάν έκανε δηλώσεις και για το ουκρανικό, λέγοντας ότι πρέπει να αρχίσει οπωσδήποτε διάλογος.

Όσον αφορά στο ταξίδι στις ΗΠΑ, ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε: «Κατόπιν πρόσκλησης του Μπλίνκεν, είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στις ΗΠΑ για μια συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού».

Ερωτηθείς εάν προγραμματίζεται επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο Χακάν Φιντάν απάντησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι απασχολημένος αυτό το διάστημα με τις τοπικές εκλογές και ακολουθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας επίσκεψης στον ενδιάμεσο διάστημα.

Ουκρανία

Η Τουρκία ελπίζει ότι οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία θα αρχίσουν σύντομα, όπως δήλωσε ο Χακάν Φιντάν κατά τον τερματισμό των εργασιών του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας.

“Ο διάλογος για εκεχειρία στην Ουκρανία πρέπει να αρχίσει. Αυτό δεν σημαίνει αναγνώριση των κατεχομένων. Η λύση στα ζητήματα κυριαρχίας και στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει ως θέματα να συζητηθούν χωριστά”, εκτιμά ο Φιντάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι