Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιούνιο

Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Ιούνιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 0,2% τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με 0,6% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Πριν από έναν χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο ήταν 1,3% από 1,2% τον Μάιο και 2% πριν από έναν χρόνο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,6% τον Ιούνιο, όπως και τον Μάιο. Πριν από έναν χρόνο ήταν 2,1%.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (0,2%) και την Κύπρο (0,3%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (3,9%) και την Ουγγαρία (3,4%). Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε εννέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version