Στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu – Το ΝΑΤΟ εκθειάζει ως ιστορική την τουρκική παρουσία

Στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu – Το ΝΑΤΟ εκθειάζει ως ιστορική την τουρκική παρουσία

Σε ανάρτηση του στο «Χ» το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu, συνοδευόμενο από τις φρεγάτες Salihreis και Buyukada βρέθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος στις 26 Απριλίου, όπου συμμετείχε σε άσκηση εκπαιδευτική. Ενθουσιώδης η υποδοχή του από το ΝΑΤΟ.

Τα τουρκικά πολεμικά βρέθηκαν στο Ιόνιο στο πλαίσιο της άσκησης Neptune Strike 24.1, στην οποία λαμβάνει μέρος η Τουρκία από προχθές -μέχρι και αύριο. Το ΝΑΤΟ αναφέρει για την τουρκική παρουσία τα εξής:

«Σε μια ηχηρή απόδειξη της διεθνούς συνεργασίας, το TCG Anadolu είναι στη ρότα για το #NeptuneStrike, σηματοδοτώντας το ιστορικό ντεμπούτο του. Η ναυαρχίδα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διαπλέει την Μεσόγειο και αναδεικνύεται σε κορυφαία δύναμη κρούσης στην περιοχή, υπερπληρώντας τις θαλάσσιες δυνατότητες των Συμμάχων εντός και πέριξ του ευρωπαϊκού πεδίου. Αυτή η πλήρως ολοκληρωμένη εθνική συνεισφορά τονώνει εντυπωσιακά τον ιστό της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, προάγοντας την περιφερειακή σταθερότητα και επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας στη Συμμαχία.»

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι