Στο Πεντάγωνο και στα Αμυντικά Συστήματα ο Κασσελάκης – Τί συζήτησε με τον Δένδια

Στο Πεντάγωνο και τα Αμυντικά Συστήματα ο Κασσελάκης - Τί συζήτησε με τον Δένδια

Τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης και ο πρώην υπουργός ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Η ενημέρωση διήρκεσε 45 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε περαιτέρω ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Δένδια, η οποία περιεστράφη γύρω από τα εθνικά θέματα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε δύο φορές την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας. «Για μας δεν είναι θέματα επικοινωνίας αλλά θέματα ασφάλειας του Έλληνα και της Ελληνίδας», τόνισε.

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση», όπως διευκρίνισε εν συνεχεία ο κ. Αποστολάκης ενώ επανέλαβαν ότι θέλουν να είναι παραγωγικοί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του όπως είπε. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Δήλωση Δένδια

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, για τα θέματα εθνικής άμυνας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, στην οποία συνοδευόταν από τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του, Μιχάλη Καπνισάκη. Κατά τη συνάντησή μας ανέφερα στον κ. Κασσελάκη ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα. Ακόμη, επανέλαβα ότι είμαι πάντοτε στη διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκτενή ενημέρωση», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Κασσελάκης μετέβη στην έδρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ, Αθανάσιος Τσιόλκας, υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ενημέρωσε για την παραγωγή της «παλαιότερης αμυντικής βιομηχανίας» της Ευρώπης, η οποία αφορά πυρομαχικά τόσο για τις «Ένοπλες δυνάμεις» όσο για «εξαγωγές».

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης πριν την έναρξη της συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΑΣ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι