Στο ΥΠΕΞ εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης για το περιστατικό στη Κω

Επανέναρξη συζητήσεων των ΜΟΕ - Για πρώτη φορά στην Άγκυρα μετά από τέσσερα χρόνια

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το περιστατικό μεταξύ ελληνικού σκάφους και τουρκικής ακταιωρού.

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης μετά το περιστατικό ανοιχτά της Κω στο οποίο ενεπλάκησαν σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρός.

«Ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωση του νωρίτερα, έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους.

«Στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, αφορά μια τουρκική ακταιωρό που συγκρούστηκε με σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Κω.

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι