Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Στόλτεμπεργκ: Συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να γίνει η Ουκρανία μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε  σήμερα  ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι ανακοινώσεις του έγιναν λίγο πριν την συνάντηση με Ουκρανούς εκπροσώπους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον Στόλτεμπεργκ όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει, το Κίεβο θα πρέπει να έχει την αποτρεπτική δυνατότητα να σταματήσει νέες επιθέσεις.

Όπως τόνισε, κατά το Sky News. ο βασικός στόχος αυτή την ώρα είναι να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση Στόλτενμπεργκ έγινε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο και τις συναντήσεις με την ουκρανική ηγεσία.

Την ίδια ώρα ξένοι δημοσιογράφοι μεταδίδουν την πληροφορία ότι από το γραφείο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαιώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δέχθηκε την πρόταση Στόλτενμπεργκ προκειμένου να δώσει το «παρών» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο με την επισήμανση ότι «η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί τότε επί του πεδίου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι