“Μασάζ” Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν για Σουηδία-Φινλανδία

Στόλτενμπεργκ με Ερντογάν στο παιχνίδι κατά Σουηδίας-Φινλανδίας,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε η τουρκική Προεδρία, με βασικό θέμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο Σύμφωνο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τα αιτήματα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας βασίζονται σε δικαιολογημένους και νόμιμους λόγους». Τόνισε ότι «και οι δύο χώρες πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, επίσης να άρουν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και να επιδείξουν αλληλεγγύη στις χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι πρέπει «να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα των τουρκικών αντιρρήσεων παραμένει.

Δήλωσε επίσης ότι «η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ότι εκτιμώνται οι προσπάθειες που καταβάλει για την επισιτιστική ασφάλεια», εννοώντας την συζήτηση για εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία, με την άδεια του προέδρου της Ρωσίας Πούτιν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι