Στουρνάρας: Σύντομα η πλήρης κατάργηση των capital controls

Στουρνάρας: Σύντομα η πλήρης κατάργηση των capital controls

«Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας για τα capital controls στις τράπεζες, προαναγγέλλοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Στουρνάρας προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση εξετάστηκαν η πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας.

«Χρειαζόμαστε και άλλες συστημικές λύσεις» για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε ο διοικητής της ΤτΕ ως προς τα επόμενα βήματα στον τραπεζικό τομέα. Όπως η είπε, «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις».

Ο ίδιος σημείωσε εκ νέου την εκτίμηση της ΤτΕ ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, το οποίο και θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση. Στο 1,9% του ΑΕΠ τοποθετεί την ανάπτυξη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version