Στους γονείς της Καρολάιν η επιμέλεια του παιδιού

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

H οικογένεια της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, όπως προβλέπει η εισαγγελική απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφάσισε με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχικής διάπλασης του παιδιού.

Ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας, αφου το παιδί θα ζει προς το παρόν τουλαχιστον στην Αλόννησο. Από τον 33χρονο πατέρα της, ήδη κρατούμενο για την δολοφονία της Καρολάιν στις φυλακές Κορυδαλλού, αφαιρείται προσωρινά και η γονική μέριμνα. Η οικογένειά του, βάση της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα  από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. στην Αλόννησο και μόνον.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο το Σεπτέμβριο θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού. Οι γονείς του δράστη είχαν ζητήσει κοινή επιμέλεια με τους γονείς του θύματος, με ένα εξάμηνο σε κάθε οικογένεια.

Οι γονείς του θύματος όμως κρίθηκε ότι θα παράσχουν πιο καλές συνθήκες για το παιδί. Εξάλλου αφου αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από τον δράστη, οι γονείς του δολοφόνου της μητέρας του παιδιού δεν κρίθηκαν ως περιβάλλον κατάλληλο για την ανατροφή του παιδιού. Η κοινή επιμέλεια θεωρήθηκε επίσης ότι θα δημιουργεί ζητήματα ισορροπιών για το βρέφος σε αυτή την φάση, αλλά προφανώς και μακροπρόθεσμα. Ο ίδιος ο δράστης, όντως εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και ίσως σκόπιμα στο ρόλο που υποδύεται (του “καλού πατέρα”) έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει την επιμέλεια… μόλις αποφυλακισθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι