Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή των Ειδικών

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Για τις 17 Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών, αλλά επισπεύσθηκε και γίνει απόψε, με την αιτιολογία ότι αύριο είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη συνεδρίασε η υποεπιτροπή της Eπιτροπής (που δεν είναι σαφές από ποιους απαρτίζεται και πόσο εκφράζει το σύνολο των 33) και έκρινε ότι “υπάρχει σταθερότητα στην κατάσταση”.

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν 8.129 και οι θάνατοι 80, ενώ αυξήθηκαν κατά 21% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (το τελευταίο 24ωρο έφθασαν τις 442). Η κυβέρνηση –και οι ειδικοί που συμφωνούν με εκείνην–εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και κατά συνέπεια ίσως δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα ή αν χρειασθούν, θα είναι λίγα.

Η κυβέρνηση εκτιμά ως σταθεροποίηση και βελτίωση το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν έχουν ξεπεράσει τις 10.000 και κυμαίνονται το τελευταίο δεκαήμερο μεταξύ 6.500 και 8.600. Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι και το καλοκαίρι πολλοί τρόμαζαν τον κόσμο για 10.000 κρούσματα τον Αύγουστο, αλλά αυτό τελικά δεν επαληθεύτηκε. Εν τω μεταξύ επειδή ανταποκρίθηκαν μόνον 40 από τους 100 ιδιώτες γιατρούς που ζήτησε το υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του ΕΣΥ, προχωρεί η επιστράτευση.

Η Επιτροπή είναι άγνωστο πλέον υπό ποίες συνθήκες συνεδριάζει και πώς εκπροσωπείται, αφού είναι 33μελής και δεν συμφωνούν όλοι με όλα. Παλαιότερα οι ειδικοί ψήφιζαν και έκαναν συστάσεις κατά πλειοψηφία. Όμως, πλέον η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι «σεβόμαστε την επιτροπή και ζητάμε τη γνώμη της όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται, τα μέτρα συζητούνται εκεί, αλλά δεν είναι όπως παλιά τα πράγματα, οι αποφάσεις βαρύνουν την κυβέρνηση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι