Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη Σύρος που ανήκε σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Καταζητούμενος για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, συνελήφθη σε προσφυγική δομή της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των Ολλανδικών διωκτικών αρχών.

Πρόκειται για 33χρονο Σύρο, στον οποίο, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των Ολλανδών, αποδίδονται τρομοκρατικές ενέργειες. Ο 33χρονος φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία, όπου του είχε χορηγηθεί άσυλο ως πρόσφυγα. Στη συγκεκριμένη χώρα ζει η σύζυγός του, όπως επίσης τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο ίδιος, μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ολλανδία. Ο Σύρος παραμένει υπό κράτηση, και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συναινεί στην έκδοσή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι