Συντάξεις Ιουλίου – Τον επόμενο μήνα την ίδια μέρα η κύρια και η επικουρική

Συντάξεις Ιουλίου – Τον επόμενο μήνα την ίδια μέρα η κύρια και η επικουρική

Την ίδια ημέρα θα καταβάλλονται η κύρια και επικουρική σύνταξη από τα τέλη Ιουλίου, ενώ ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιουλίου

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από την Πέμπτη 25 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2020 και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά, το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιουνίου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, εκτός και αποφασιστεί να τηρηθεί πάλι (για την αποτροπή σχηματισμού ουράς) το σύστημα με τον αριθμό του ΑΜΚΑ. Εάν ισχύει η πληρωμή με τον αριθμό του ΑΜΚΑ, όπως τον προηγούμενο μήνα, τότε οι συντάξεις θα δοθούν 22 Ιουνιου (για συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9) και 23 Ιουνίου αντίστοιχα (για όσους ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2020 θα πληρωθούν ως εξής: οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων θα καταβληθούν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2020, Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, όπως και το ΕΤΑΑ (μη μισθωτών) ενώ το Δημόσιο θα τις καταβάλει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Την ίδια μέρα (29 του μήνα) θα καταβάλει τις συντάξεις και το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, καθώς και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κύρια και επικουρική σύνταξη θα καταβάλλεται πλέον την ίδια μέρα, και συγκεκριμένα την ημέρα που θα ανακοινώνεται ότι καταβάλλεται η κύρια σύνταξη. Πιθανόν η καταβολή να γίνεται σε διακριτούς λογαριασμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι