Το υπουργείο για φερόμενη εμπλοκή αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Greek Mafia

Τί αναφέρει το υπουργείο για φερόμενη εμπλοκή αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Greek Mafia

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του αναφέρει, με αφορμή δημοσιεύματα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού στην Greek Mafia, πως «η αναφορά της ΕΥΠ για εμπλοκή αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς ουδέποτε περιήλθε σε γνώση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος αιτήθηκε απ’ τη αρμόδια δικαστική Αρχή αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας.

Για τα δημοσιεύματα αυτά τοποθετήθηκε σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι όχι μόνο δεν έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο αξιωματικό μετά την ανακοίνωση της ποινικής του δίωξης, αλλά του έδωσαν και προαγωγή σε κρίσιμο «πόστο» της υπηρεσίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απορρίπτει όμως τους σχετικούς ισχυρισμούς σημειώνοντας ότι ‍μετά την ανακοίνωση της ποινικής δίωξης η διενεργούμενη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ελλείψει αφενός του προαναφερθέντος ανακριτικού υλικού και παράλληλα της επ’ ακροατηρίω σε εξέλιξη υπόθεσης.

Μάλιστα το υπουργείο αναφέρει πως ο εν λόγω αξιωματικός κρίθηκε ευμενώς στις τακτικές κρίσεις του 2016, 2017, 2018 και Ιανουαρίου 2019 ενώ τον Ιούλιο του 2019 προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου παρά το γεγονός ότι η έρευνα της ΕΥΠ διαβιβάστηκε το 2016 στην εισαγγελία!.

Παράλληλα, διαψεύδει κατηγορηματικά και τις αναφορές για αφαίρεση δικογραφίας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση τις δικογραφίες χειρίζονται Αξιωματικοί των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών υπό την εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής. Να σημειωθεί ότι τα σχετικά δημοσιεύματα που προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου ανέφεραν ότι ο εν λόγω αξιωματικός λίγες ημέρες μετά την προαγωγή του αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγουμένως, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Διευθυντή ασφάλειας της ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον συγκεκριμένο αξιωματικό: «Τοποθετήθηκε, τον Μάρτιο του 2022, Διευθυντής Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, παρότι ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia. Ο εν λόγω Διευθυντής παρότι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Greek mafia, ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας» μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας και σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγας Γεροβασίλη και του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη: «Προφανώς δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος να απαντήσει σε χθεσινό (11 Ιανουαρίου 2023) δημοσίευμα των Reporters United, των δημοσιογράφων Νικόλαου Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Χριστόφορου Κάσδαγλη και Μπάμπη Πολυχρονιάδη με τίτλο: “Ο Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia”, που αποκαλύπτει ότι ο Ταξίαρχος, κ. Δάβαλος, τοποθετήθηκε, τον Μάρτιο του 2022, Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, παρότι ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia.

Ούτε αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο δημοσίευμα της “Καθημερινής”, του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Σουλιώτη, στις 7 Μαίου 2022, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή, που αναφέρει ότι ο εν λόγω Διευθυντής παρότι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Greek mafia, “ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας”, μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο φάκελος της Greek mafia εστάλη στην Δικαιοσύνη, το 2018. Να υπενθυμίσουμε ότι 3,5 χρόνια, κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την μη συνδρομή των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, στη δικαστική διερεύνηση, που μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις λαμβάνουν άλλη διάσταση προς διερεύνηση.

Να δηλώσουμε ότι απαιτούμε άμεσα δημόσιες εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την αποκάλυψη αυτή. Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί…

Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού, στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση. Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή “Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη Greek Mafia”.

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται οι διαφορές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην ΕΥΠ… Η ανάγκη για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, που θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη παντού είναι απαίτηση κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι