Τα αποτελέσματα έρευνας για το εμβόλιο της φυματίωσης BCG

Τα αποτελέσματα έρευνας για το εμβόλιο της φυματίωσης BCG

Ο καθηγητής παθολογίας  των λοιμώξεων Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά  αποτελέσματα τρίχρονης έρευνας για το αντιφυματικό εμβόλιο BCG

Η έρευνα διεξήχθη σε κλινικά δείγματα 200 ασθενών που χορηγήθηκε στους μισούς πλασέμπο και στους άλλους μισούς κανονικά το εμβόλιο.

Ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα ιδίως στους χορηγούμενους με κανονική δόση του εμβολίου, έδειξαν ίαση έως 80% ιδίως στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Κατά συνέπεια , είπε ο κ. Γιαμαρέλλος , αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί σε μια μεγαλύτερη έρευνα 2.500 ατόμων μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού , τότε τέλη Σεπτεμβρίου, μπορεί να αρχίσει ιδίως στους ηλικιωμένους ένας μαζικός εμβολιασμός με BCG.

Διευκρίνισε εμφατικά, ότι μιλάμε για εμβόλιο ασπίδα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος  και όχι για εμβόλιο κατά του νέου ιού και της νόσου του , το οποίο όταν προκύψει θα πρέπει επίσης να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Χώρες με δεκαετίες υποχρεωτικό εμβολιασμό σε BCG, έχουν σαφώς ηπιότερα περιστατικά είπε κι αν η μεγάλη  έρευνα επιβεβαιώσει τα ίδια αποτελέσματα , τότε ο εμβολιασμός  σε αυτή την μορφή θα πρέπει να επανέλθει.

Ο κ. Γιαμαρέλλος , μίλησε και για την άρση του lockdown, λέγοντας ότι επιστημονικά μη έχοντας ασπίδα ανοσίας κατά 80% του πληθυσμού, η επιστροφή μόνο σε κανονικότητα που δεν μπορεί να γίνει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι