Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Μία σειρά από ξένα δημοσιεύματα αθροίζουν την κάλυψη των ξένων μέσων ενημέρωσης για τη φωτιά στην Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η “Figaro” γράφει ότι νέα πυρκαγιά, κοντά στην Αθήνα, κλείνει ένα σημείο της Εθνικής Οδού της χώρας και αναφέρεται επίσης σε προηγούμενη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, που είχε αποτεφρώσει 3.000 εκτάρια (30 τ.χλμ.)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

H ιταλική “Il Messaggerro” γράφει ότι οι φλόγες απείλησαν την Αθήνα και χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις οικείες τους. «Τρόμος στην Ελλάδα. Οι φλόγες προχωρούν στην Αθήνα και απειλούν τα σπίτια ορισμένων περιοχών της πρωτεύουσας και χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Από χθες οι υπηρεσίες διάσωσης και οι πυροσβέστες έχουν εμπλακεί στη μάχη για την εξάλειψη των πυρκαγιών και τα ξημερώματα προστέθηκαν νέες δυνάμεις στο πεδίο –σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης– πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννέα

To AJ+ (Al Jazeera plus) αναφέρεται στον καύσωνα ως πρωτοφανή τα τελευταία 3 χρόνια και στις 100 φωτιές που ξέσπασαν στη χώρα μέσα δύο μέρες, εκ των οποίων η μία κοντά στην Αθήνα εξανάγκασε σε εκκενώσεις οικισμών και διέκοψε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό που συνδέει το νότο με το βορρά.

Οι New York Times είχαν χτες άρθρο για τις φωτιές στην Ελλάδα και την Τουρκία και την κλιματική αλλαγή, αλλά όταν γραφόταν δεν είχε ξεσπάσει ακόμη η φωτιά έξω από την Αθήνα. Σήμερα έχουν πρώτο θέμα (στις ευρωπαϊκές ειδήσεις) τον καύσωνα και τη φωτιά στην πρωτεύουσα, αναφέροντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει δεκάδες πυρκαγιές και πολύς κόσμος εγκαταλείπει τα σπίτια του, ενώ αναφέρει και ότι σώθηκαν τα άλογα του ιππικού ομίλου στο Τατόι. Μεταφέρει και το σχόλιο του πρωθυπουργού, που είπε «Δόξα τω Θεώ που δεν χάθηκαν ζωές. Όμως μας περιμένουν δυσκολίες γιατί συνεχίζεται ο καύσωνας και οι άνεμοι θα εντείνουν τις φωτιές».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η βρετανική Independent γράφει εσφαλμένα ότι η Ακρόπολη “έκλεισε” λόγω της πυρκαγιάς, ενώ παρέμενε κλειστή λόγω του καύσωνα. Το Reuters μεταδίδει ότι οι κάτοικοι των προαστίων έζησαν μια νύχτα κόλασης με τα σπίτια τους να καίγονται

3.png

Το Associated Press μεταδίδει ότι χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στα προάστια των Αθηνών καθώς ο καύσωνας πυροδοτεί πυρκαγιές.

2.png

Η Monde γράφει ότι η Αθήνα που καιγόταν από τον καύσωνα, ξύπνησε μέσα σε αποπνικτικούς καπνούς από πυρκαγιές. Στο τέλος του ρεπορτάζ αναφέρεται και στην Τουρκία, και στις πυρκαγιές και τους καύσωνες που λόγω κλιματικής αλλαγής απασχολούν όλο και περισσότερο τις μεσογειακές –και όχι μόνον– χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι