Τα έξι τεστ που πρόδωσαν τον 66χρονο πρώην δήμαρχο Πάρου που έφυγε από κορονοϊό

Τα έξι τεστ που πρόδωσαν τον 66χρονο πρώην δήμαρχο Πάρου που έφυγε από κορονοϊό

Ο πρώην δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, ίσως και να ζούσε σήμερα αν τα τεστ ήταν αξιόπιστα ή αν κάποιοι για καλό και για κακό του έδιναν προληπτική αγωγή, αφου ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Όμως ο πρώην δήμαρχος της Πάρου στάθηκε απίστευτα άτυχος, όπως προκύπτει από την εξιστόρηση των γεγονότων από την κόρη του. Εκείνο που αφορά τους άλλους είναι η αξιοπιστία των τεστ, ώστε να μην εφησυχάζουν. Όμως και το στοιχείο της μοιραίας ατυχίας έπαιξε κι αυτό το ρόλο του.

Ο 66χρονος Χρήστος Βλαχογιάννης, δάσκαλος στο επάγγελμα και μέχρι το 2014 δήμαρχος στην Πάρο,  είχε σάκχαρο και πρόβλημα στα νεφρά, οπότε πρόσεχε διπλά γιατί ήταν ευπαθής. Όμως ασθένησε η μητέρα του στα Τρίκαλα και πήγε να την φροντίσει. Ο γιατρός της έλεγε ότι «η γιαγιά έχει γαστρεντερίτιδα» και το τεστ που φρόντισε ο γιος της να της κάνει, ο  πρώην δήμαρχος, βγήκε αρνητικό!

Όμως όπως λέει η εγγονή της η γιαγιά είχε σίγουρα κορονοϊό, γιατί κόλλησαν παιδιά, εγγόνια και ξαδέλφια και είναι βέβαιο πλέον ότι από τον ιό πέθανε και ότι από εκείνη κόλλησε και ο πατέρας της και όσοι την φρόντιζαν, γιατί ήταν κατάκοιτη. Τώρα ποιος είχε αρχικά κολλήσει εκείνην, κανείς δεν το ξέρει, αλλά προφανώς, αφού ήταν κατάκοιτη, θα κόλλησε από άτομο του άμεσου περιβάλλοντός της.

Το ιστορικό

Συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα, Πέμπτη βράδυ, ο άτυχος άνδρας παρουσίασε 38 πυρετό. Πήρε και έκανε ένα τεστ από το φαρμακείο που βγήκε αρνητικό. Έφερε όμως για σιγουριά  και γιατρό στο σπίτι. Πήρε δείγμα ο γιατρός και από εκείνον και από τη μητέρα του, και βγήκαν και τα δύο αρνητικά, παρότι είπε ότι ήταν μοριακά. Όμως ο πυρετός επέμενε και στην πολύ ηλικιωμένη και στον 66χρονο.

Την Δευτέρα ο πρώην δήμαρχος ξανακαλεί γιατρό για τεστ και επειδή πλέον δεν αισθάνεται καλά πάει στο νοσοκομείο. Εκεί του ξανακάνουν τεστ που βγαίνει πάλι αρνητικό!  Περνάει έτσι άλλη μια εβδομάδα. Την επόμενη Κυριακή η  μητέρα πεθαίνει. Ο 66χρονος πλέον μετά από 10 μέρες με πυρετό νιώθει τρομερή εξάντληση και την Δευτέραξαναζητάει αποτον γιατρό να του κάνει τεστ στο σπίτι. Την Τρίτη σε κακή κατάσταση πάει στο νοσοκομείο. Του κάνουν τέστ το οποίο βγαίνει αυτή τη φορά θετικό. Ο 66χρονος επιτέλους διασωληνώνεται και αρχίζει αγωγή, αλλά είναι αργά.

Α! Μάλλον θετικό ήταν…

Ο τραγέλαφος είναι ότι ταυτόχρονα με τη διασωλήνωση βγαίνει και η απάντηση του τεστ που του είχε κάνει ο γιατρός την προηγούμενη μέρα και ήταν αρνητική! Όπως λέει η κόρη του, ο γιατρός ζήτησε από το εργαστήριο επανέλεγχο μόλις έμαθε ότι διασωληνώθηκε ο πατέρας της. Και ως εκ θαύματος, αυτή τη φορά το τεστ στον επανέλεγχο βγήκε θετικό.

Ο 66χρονος πρώην αντιδήμαρχος πάλεψε 20 μέρες στο νοσοκομείο, αλλά ειναι γνωστό δυστυχώς ότι όσο πιο αργά χορηγηθούν τα φάρμακα και όσο καθυστερεί η διασωλήνωση, τόσο χειρότερη είναι και η πορεία της ασθένειας.

«Ο πατέρας μου είχε δέκα μέρες πυρετό και ήταν για λόγους υγείας και ευπαθής, γι΄ αυτό κάναμε τόσα τεστ και πήγαμε και σε γιατρούς», λέει η κόρη του. «Έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να αναπνεύσει για να διασωληνωθεί»

Η κόρη του καταγγέλλει ότι ο πατέρας της πήγε και στον παθολόγο, αλλά εκείνος μόνο τον ακροάσθηκε και δεν του μέτρησε ούτε καν το οξυγόνο,προφανώς επειδή θεωρούσε ότι τα αρνητικά τεστ απέκλειαν τον κορονοϊό. Ούτε ακτινογραφία θώρακος έγινε για να διαπιστωθεί τυχόν πνευμονία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι